Collagenina

Arcfeszesítő kezelés otthoni használatra a megereszkedett arcbőr és egyenletlen bőrfelszín javítására. Formulája 6 különböző típusú mélyreható és gyorsan felszívódó kollagént, valamint a kollagén belső előállításához és a glikáció elleni hatáshoz szükséges komponenseket tartalmaz.  Transzdermikus Technológiával.

Már 20 éves korunktól kezdődően bőrünk építőkövei, a kollagénrostok elkezdenek lassan lebomlani. Ahogy tovább öregszünk, a bőr a dermisz vastagságának csökkenése miatt elveszíti feszességét és rugalmasságát, megereszkedik, petyhüdté válik.  A bőr ugyanis nagyrészt kollagénből áll, amelyet idővel egyre kevesebb mennyiségben termel a szervezetünk. Ráadásul a bőrben a kollagénrostok átmérője csökken, és a glikációs folyamatok miatt a rostok merevebbé válnak. A glikációs folyamatok lényege, hogy a cukor molekulái számos fehérjével -köztük a kollagénnel – reakcióba lépve roncsolják a fehérjerostokat. Ez a bőr természetes öregedésének egyik oka. A genetika, a napozás és az egészségtelen életmód is felgyorsíthatja ezt a folyamatot. A kozmetikai sebészet és egyéb orvosesztétikai beavatkozások folyamatosan új technológiát kínálnak a kollagéntermelés serkentésére: frakcionált non-ablatív lézer, rádiófrekvencia, de ezek sosem teljesen mentesek a mellékhatásoktól, és számos esetben ellenjavalltak is lehetnek. Labo által kifejlesztett Collagenina azonban dermokozmetikai megoldást kínál. Lehetővé teszi a bőrmegereszkedés folyamatának megállítását és a kollagén helyreállítását köszönhetően a 6 különböző molekulatömegű kollagénnek, amelyek a bőrben egészen a dermiszig hatolnak (ex vivo teszt), hogy feszesítsék és teltebbé tegyék a laza szöveteket. A Collagenina készítmények egyre növekvő hatáserősségei (Grade 1-2-3) a bőrmegereszkedés három fokozatára kínálnak megoldást.  

Grade 1

Hatóerő 1-es Fokozat

  • A szövetek kezdeti lazasága
  • Mikroráncok jelenléte
  • Alig látható mikrorelief (egyenletlen bőrfelszín)

Grade 2

Hatóerő 2-es Fokozat

  • A szövetek mérsékelt lazasága
  • Különösen az arcvonalon, látható mikroráncok
  • Markáns mikroelief (egyenletlen bőrfelszín)

Grade 3

Hatóerő 3-as Fokozat

  • A szövetek előrehaladott lazasága
  • Az arcvonalon nagyon látható megereszkedés
  • Ráncok jelenléte, nagyon markáns mikrorelief (egyenetlen bőrfelszín)

Hogyan használjuk?

A Collagenina 14 napos otthoni arcfeszesítő kezelése mellett a kollekcióban megtalálhatók napi használatra szánt kiegészítő bőrápolási készítmények, melyek kiválóan alkalmasak mindennapi feszesítő bőrápolásnak vagy fenntartó megoldásként a 14 napos Collagenina Face Pack kezelés alkalmazása után.

Három különböző típusú napi használatú krém érhető el: nappali krém, éjszakai krém és nyakápoló krém. Ezen szintén tartalmazza a 6 különböző molekulatömegű kollagént (hidrolizált kollagén 2K Da, kollagén aminosavak 2,4K Da, hidrolizált kollagén 4K Da, hidrolizált kollagén 12K Da, oldható kollagén 230K Da, oldható kollagén 300K Da). Tartalmazzák továbbá a kollagén endogén termeléséhez (glicin, prolin, hidroxiprolin, palmitoil tripeptid-5) és a glikáció elleni hatáshoz (karnozin) szükséges összetevőket.

FAQ

 

A Collagenina kezelés egy teltséget adó, feszesítő otthoni arckezelés, amely megereszkedett arcbőr, fáradt és petyhüdt arcvonások, valamint kifejezett mikrorelief (egyenletlen bőrfelszín) esetén javasolt. Az év bármely szakában alkalmazható, nem okoz fényérzékenységi reakciókat.

Mivel ez egy transzdermális technológiával készült készítmény, alapos tisztítás javasolt – mind napi, mind időszakos rendszerességgel, hogy a készítmény maximális hatékonyságot fejthessen ki. A tisztítást a bőrtípusnak és a szokásoknak megfelelően kell elvégezni. A rendszeres és megfelelő bőrtisztítás pozitívan befolyásolja a bőr minőségét.

 

A kezelést lehetőleg este, tökéletesen megtisztított bőrön kell elvégezni. Nincs azonban ellenjavallata annak, hogy az intenzív kezelést este helyett reggel alkalmazzuk. Abban az esetben, ha este végezzük a kezelést, úgy a Collagenina nappali arckrém másnap reggel már használható. A kezelés reggeli elvégzése esetén pedig a Collagenina éjszakai arckém használata javasolt lefekvés előtt. A Collagenina nappali krém, az éjszakai krém és a nyakkrém az intenzív kezeléstől függetlenül is használható, mivel ezek önmagukban is napi rendszerességgel használható készítmények.

Természetesen. Azonban meg kell várni, amíg a bőrön teljesen felszívódnak a készítmények – a bőr jól kisimult, bársonyos, ragyogó és maradványok nélküli lesz.

 

Ha a szokásos nappali vagy éjszakai krémjeit (akár a Labo, akár más márka) szeretné használni, akkor a kombinációt mindaddig megteheti, amíg a Collagenina csomaggal végzett intenzív kezelést nem fedik le más termékekkel.
A Labo szakértői által ajánlott Collagenina kezelési ciklus kb. 1 hónap, azaz a kezelés 14 napos időtartama plusz további két hét a nappali krémekkel. Évente többször vagy igény szerint megismételhető.

Minden Collagenina kezelés és a napi használatra szánt krémek növekvő koncentrációban tartalmazzák mind a 6 féle mélyreható gyors elszívódású kollagént, valamint az endogén kollagén termeléséhez szükséges további molekulákat. Az egyre növekvő hatáserősségek (Grade) a bőrmegereszkedés három fokozatára kínálnak megoldást: 1. fokozat a kezdeti; 2. fokozat a mérsékelt; 3. fokozat az előrehaladott bőrmegereszkedéshez. (Lásd. a képeken.)