Crescina

A hajritkulás nem egyenlő hajhullással!

A Crescina az első, otthoni használatra kifejlesztett olyan komplex termékcsalád, amely aktiválja a még életképes hajhagymák újranövekedését, és sikeresen megállítja a hajhullást is. A hajbeültetés igazi alternatívája.

Crescina koncepció

A Crescina Re-Growth egyedülálló hatásának a megértéséhez fontos különbséget tenni a hajhullás és a fejbőr elvékonyodása miatt keletkező hajritkulás problémája között.

A hajhullás egy változó fiziológiai jelenség, amelyet a hajszál leválása jelent a szőrtüszőről, mely folyamat elsősorban külső tényezőktől ered és időszakosan jelentkezhet. Ezzel szemben a hajritkulás egy folyamatos állapot, amelyet a haj kihullása utáni újranövekedés hiánya, és/vagy a fejbőr elvékonyodásából és a hajhagymák működésének problémáiból kialakuló haj elvékonyodás vagy a hajtermelés leállása okoz. Ez jobbára még nem is megfigyelhető, és amely a fejbőr meghatározott, „ritkult területként” definiált területein csekélyebb hajsűrűségben nyilvánul meg. Ennek elsősorban hormonális, öröklött okai lehetnek, így a kialakuló állapot nagy valószínűséggel nem időszakosan jelentkezik, hanem folyamatos romlást mutat.

A hajhullás elleni kezelések célja a meglévő haj leválásának megállítása. Ezzel szemben a Crescina Re-Growth a hajhagymák működésének szabályozásával elősegíti a fiziológiás hajnövekedést a ritkulással érintett területeken, emiatt az újranövekedést elősegítő készítmény túlmenően a ritkuló hajra, kifejezetten a hajhagymákra hat.

A komplex megoldás érdekében, a Labo kifejlesztett egy terméket, amely a hajritkulás és hajhullás megállítására és az új hajnövekedés serkentésére szolgál, így mindkét problémát egyszerre kezeli. Ez a Crescina HFSC Transdermic Complete Treatment termékcsalád. Amennyiben hajhullás is tapasztalható, úgy az első kezelést (28 nap) tanácsos ezzel a termékkel elvégezni, majd ennek befejeztével a további kezelést a Crescina HFSC Transdermic Re-Growth termékkel folytatni.

Hogyan válasszunk?

Re-Growth 200

Kattintson a részletekhez a képekre

Hatóerő 200-as Fokozat

  • Kezdeti fokozat
  • Enyhe ritkuló haj férfiaknál, nőknél

Re-Growth 500

Kattintson a részletekhez a képekre

Hatóerő 500-as Fokozat

  • Közepes fokozat
  • Előrehaladott ritkuló haj férfiaknál, nőknél

Re-Growth 1300

Kattintson a részletekhez a képekre

Hatóerő 1300-as Fokozat

  • Előrehaladott fokozat
  • Kezdődő kopaszság férfiaknál, nőknél

A hajritkulás (sok esetben kopaszodás) egyik legjellemzőbb oka hormonális problémákra, a szervezet által termelt tesztoszteronra vezethető vissza. Mivel ez különböző módon jelenik meg a férfi és női testben, így a Labo a termékeit is a férfi és a női test hormonháztartásának egyediségeit szem előtt tartva alkotta meg, így külön termékek állnak rendelkezésre nők és férfiak részére. A férfi és női hajritkulás fokozatait nemzetközi szinten megállapodott fokozatokba sorolják, amelyeket hölgyek esetén a nemzetközi Ludwig-Savin skála, míg férfiak esetén a Hamilton-Norwood skála határoz meg. A termékek hatáserősségeit ezeket a szinteket figyelembe véve alkották meg.

Ezeket a fokozatokat három csoportba sorolták: kezdeti fokozatok, közepes fokozatok, előrehaladott fokozatok.

A termék legmegfelelőbb hatáserősségének kiválasztásához Labo megalkotta  a  „Thinometer” nevű fényképes hajritkulási segédletet, amely segít meghatározni az Ön állapotának megfelelő hatóanyag koncentrációt.

Hogyan használjuk?

A Crescina Re-Growth és Crescina Complet Treatment termékek felhasználása teljesen megegyezik. A Labo által szabadalmaztatott Transzdermikus Technológia lehetővé teszi, hogy a készítményekben található aktív és funkcionális összetevők behatoljanak a bőr és a fejbőr különböző rétegeibe – hám és irha -, és biztonságosan, valamint bizonyítottan elérjék a bőr legmélyebb rétegeit is. Szemben más termékekkel, amelyek felszívódása a szőrtüszőkön keresztül történik, a Labo termékek hatóanyagai a teljes kezelt bőrfelületen át szívódnak be, aminek köszönhetően jelentősen megnő a hatóanyagok hatásának ideje és hatékonysága is.  Ezen egyedi tulajdonságok a Labo termékeket a klinikai beavatkozások igazi kozmetikai alternatívájává teszik.

A Transzdermikus Technológia elsősorban a hatóanyagok alacsony molekulatömegére épül, amely specifikus hatásfokozókkal együtt garantálja a legjobb, közel 100 %-os felszívódást és a hatóanyagok behatolását nem csak a szőrtüsző nyíláson, hanem a teljes fejbőr vastagabb és nehezen hozzáférhető bőrrétegein keresztül is.

A kezelés minimális időtartama 2, de a hatástól függőn akár 4 hónapig is terjedhet, illetve ajánlott a kezelést évente 2 alkalommal megismételni.

Gyakori kérdések

A termék használata nincs konkrét életkorhoz kötve. Amennyiben tapasztalja magán a hajritkulás, kopaszodás, hajhullás tüneteit, akkor a termékek használata segíthet a folyamat lassításában, illetve megfordításában. Az egyéni szükségleteket figyelembe véve a megfelelő adag kiválasztásához, javasoljuk, hogy tanulmányozza a Hamilton/Norwood skálát (férfiaknak), és a Ludwig/Savin skálát (nőknek). Figyelembe véve, hogy a kezelés hidroalkohol alapú, és enyhe értágítót tartalmaz, ami bőrpírral és enyhe viszketéssel járhat, csak felnőtt korúaknak javasoljuk a Crescina használatát.

A Crescina-t száraz és tiszta hajra vigye fel (reggel vagy este, tetszés szerint) és hagyja hatni a következő mosásig, ami lehetőleg ne történjen meg korábban, mint 24 óra elteltével.

Javasoljuk, hogy a készítményt tiszta és száraz fejbőrre vigye fel, hogy megkönnyítse a hatóanyagok behatolását és nagyfokú felszívódását, azonban nem szükséges minden nap hajat mosni, kivéve, ha a fejbőr különösen zsíros vagy korpás.

A Crescina férfi és női készítményei különböznek, mivel a formulákat speciálisan tervezték a két nem hajának tulajdonságaira. Például a férfi ampullák kisebb mennyiségben tartalmaznak bőrpuhító anyagot, mivel a hajuk általában zsírosabb, mint a nők haja, akiknek – a hajvasaló, hajszárító és festékek használata miatt – szárazabb a haja. Emiatt előnyösebb, ha a férfiak a férfi ampullákat használják, míg a nők a női ampullákat, bár felcserélt használat esetén sem ártalmas az alkalmazása (sőt, nagyon zsíros haj esetében, mi a nőknek is a férfi ampullákkal történő kezelés alkalmazását javasoljuk).

A fejbőr túlzott igénybevétele miatti káros hatások elkerülése érdekében tanácsos felfüggeszteni a kezelést, amikor befesti a haját, és a következő napon folytatni az alkalmazást.

Természetesen, semmilyen összeférhetetlenség nincs egyéb hajápoló termékekkel.

Egy doboz termék 20 ampullát tartamaz, amelyet hetente, 5 egymást követő napon kell alkalmazni, négy héten át. Mivel a haj kb. 1 centimétert nő havonta, így a kívánt eredmény elérése érdekében a kezelés javasolt minimális időtartama 2 hónap, de eredmény függvényében akár 4 hónap is lehet.  Általában ajánlott a kezelést évente 2 alkalommal megismételni.

Teljes mértékben igen. A készítmény enyhe értágítót tartalmaz, amely rövid ideig tartó bőrpírt okozhat és a bőr melegedését idézheti elő.

 

A haj természetes állapotában havonta átlag 1 centimétert növekszik, így a hajhagymák újrastimulálásától kb. 2 hónapra van szükség a látható eredmény eléréséhez. Az eredmények az egyéni feltételektől függenek. A Dermatology and Therapy című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint az alanyok 95,7%-a ért el eredményeket az új hajnövekedést illetően 2 hónap után, és az alanyok 100%-a ért el eredményeket az új haj növekedést illetően 4 hónapos kezelés után.

Crescina Complete Treatment-et általában azoknak ajánljuk, akik először próbálják ki a kezelést, fésülködés folyamán tapasztalják, hogy jelentős számú hajszálat veszítenek el. A Crescina Re-Growth különösen alkalmas azoknak, akiknek ritkuló haj problémái vannak, és akiknél ennek a jelei már láthatóan megmutatkoznak elvékonyodó és ritkuló haj képében. Alkalmazandó megelőzési fázisban, hogy elkerüljük a hajhagymák elhalását és az ezzel párhuzamos hajvékonyodást. A Crescina Re-Growth használatát javasoljuk, nagyobb, egybefüggő területen történő kezelésre. A Crescina Re-Growth a növekedés fenntartására is ajánlott (a 2 hónapos ciklus után heti 1 vagy 2 ampulla).

A Crescina készítmények hatékonyságának szükséges feltétele, hogy a hajhagymákon belül a szőrtüszők ne legyenek teljesen sorvadtak, és hogy a hajhullás fiziológiás és nem patológiás okok, mint például cicatricial alopecia, alopecia areata stb. miatt következzen be. A terméket legalább 2 hónapig kell használni, ne szakítsuk meg a használatát, mert a hatékonyság csökkenhet.

Egyáltalán NEM. A Crescina kozmetikai termék, ez azt jelenti, hogy külsőleg, és az alkalmazás helyére koncentrálva fejti ki hatását. Az értágító szer hasznos a fejbőr felszíni mikrokeringés újraindításában.

A Springer kiadó tekintélyes „Dermatology and Therapy” tudományos kiadványa publikált egy tanulmányt, amelyet a Pavia Egyetem Biológiai és Biotechnológiai Tanszékének kutatói végeztek a Crescina HFSC-n.

A PAO (Period After Opening – megnyitás utáni időszak) szimbólumot minden kozmetikai termék címkéjén fel kell tüntetni, kivéve azokat a termékeket, amelyek minimális eltarthatósága 30 hónapnál rövidebb, ezeken a „Best before – minőségét megőrzi” feliratot kell feltüntetni; egyadagos termékek (például Crescina fiolák).

Nem, mivel hidroalkoholos alapot tartalmaznak, amely gyorsan szárad és nem zsírosodik, nem  nehezül el tőle a haj.

Hol érhetőek el