Ráncfeltöltés injekcióstű nélkül? Íme az esztétikai beavatkozás nélküli bőrfiatalítás leghatékonyabb alternatívája!

ÉVA magazin – 2023.08.21

Ha már nem az a fiatalos arc néz ránk vissza a tükörből, mint egykor, ha már zavarnak az egyre sokasodó ráncok, a kontúrját vesztett állív, itt az ideje, hogy tegyünk ellene! Szerencsére ez most már úgy is lehetséges, hogy tűnek még csak a közelébe se menjünk, hiszen itt a sokunk által oly régóta várt, új technológia, amely a legtermészetesebb módon képes visszaadni arcvonásainkat, bőrünk volumenét és rugalmasságát. Már mutatjuk is a bőrfiatalítás legújabb, leghatékonyabb alternatíváját!

Hogyan keletkeznek a ráncok?

A bőr öregedése már jóval előbb – a húszas éveinkben – elindul, mint ahogy annak a tükörben látnánk az egyértelmű jeleit. Amikor ugyanis megpillantjuk az első ráncainkat, akkorra a bőrünk már észlelhetően kevesebb kollagént és hialuronsavat termel – a szervezet az idő előrehaladtával lebontja a természetesen keletkezett hialuronsavat -, amelynek következtében a bőr veszít a hidratáltságából, rugalmasságából és ez okozza az elvékonyodását is. A ráncosodás ütemét és mértékét a genetika, a hormonok és környezeti tényezők egyaránt befolyásolják – ezekre sajnos nemigen van ráhatásunk-, ám az életmódunkkal jelentősen javíthatunk bőrünk állapotán, éveket fiatalíthatunk rajta és lassíthatjuk öregedési folyamatát.

A ráncoknak több típusát különböztethetjük meg: A gyűrődéses vagy más néven atrófiás ráncok – mint például a két szem között futó, rendszerint egymással párhuzamos ráncok- a bőr rugalmasságának elvesztéséhez köthetőek, míg a tartós, rugalmas ráncok – például a felső ajak felett – főként a napnak kitett bőrfelületeken alakulnak ki és idővel egyre erőteljesebbé válnak. A dinamikus, ún. mimikai ráncok – például a szemkörnyéki nevető ráncok, szarkalábak- pedig az arc mimikája miatt jelennek meg, eleinte csak egy bizonyos arckifejezésnél, később azonban állandósulnak és statikussá válnak. A ráncok negyedik típusa a gravitációs megereszkedés hatására válik láthatóvá – ilyen például a kontúrját vesztett állív – és ha nem teszünk ellene, évről évre rosszabbodik.

A ránctalanítás belülről kezdődik…

A bőrápolás belülről kezdődik: semmit sem ér a külső gondoskodás, hidratálás, ha közben vízhiányos a szervezetünk, ezért az első és legfontosabb dolog, hogy belülről is hidratáljunk! A másik lényeges teendőnk pedig a fényvédelem, hiszen a ráncok, foltok megjelenésének fő kiváltói a káros UV-sugarak. Ezért még felhős időben és autóban ülve is kenjük az arcunkra, dekoltázsunkra megfelelő faktorszámú, UV szűrős krémet! Mindezek mellett pedig érdemes odafigyelni az életmódunkra is: az egészséges, változatos és tápanyagokban gazdag táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra, a rendszeres testmozgásra.

…És kívülről folytatódik

Sokan vannak, akik szeretnék bőrük teltségét, fiatalságát megőrizni, ám ezt nem olyan esztétikai beavatkozásokkal kívánják elérni, mint a botox, a szálbehúzás, az arcfelvarrás vagy a hialuronsavas feltöltés, amelyek igen drasztikus módszerek és könnyen vezethetnek a természetes vonások, a mimika elvesztéséhez. Sokkal inkább keresnek olyan eljárásokat, melyek a szervezettel együttműködve fejtik ki hatásukat és a bőr szerkezetét belülről erősítik, annak regenerálódási, megújulási mechanizmusát állítják helyre.

A bőrfiatalítás legújabb alternatívája

Azt már tudjuk, hogy az arc volumenvesztését a hiányzó hialuronsav és a csökkenő kollagéntermelődés okozza. Azok számára, akik ódzkodnak az invazív, tűs eljárásoktól, van egy jó hírünk: a volumenpótlás ma már nem csak tűs, hialuronos feltöltéssel lehetséges! Egy új, több szabadalmat is kiérdemelt technológia, az ún. Transzdermikus Technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy a hialuronsav, a kollagén és az elasztin a bőr teljes térfogatába behatoljon és a bőr felszíni rétegétől egészen az irha aljáig feltöltse a szöveteket, mindezt szúrások nélkül, teljesen fájdalommentesen!

De pontosan mi is ez az új technológia? A Fillerina az első, otthoni használatra alkalmas, non-invazív dermokozmetikai feltöltőanyag, amely az eredmények és a tartósság szempontjából, valamint a Transzdermikus Technológiának és a precíziós applikátornak köszönhetően, az invazív hialuronsav-mikroinjekciós kezelések igazi alternatívája. Képes feltölteni a ráncokat és nagyobb volument adni az arc azon területeinek, amelyek az idő múlásával jobban ki vannak téve a ráncosodásnak és a térfogat elvesztésének, következésképpen a bőr megereszkedésének. A Fillerina csúcstechnológiás hatása a 12 különböző hialuronsav, a 3 különböző kollagén és a 2 különböző elasztin egyedi, szabadalmaztatott összetételének eredménye. A 12 különböző molekulatömegű hialuronsav tölti fel közel 100 %-os hatásfokkal a bőrt annak teljes térfogatában, a háromféle kollagén adja vissza a bőr rugalmasságát és a kétféle elasztin pedig újra feszessé teszi a bőrt.

A termék, megfelelő alkalmazás mellett, gyakorlatilag teljes egészében felszívódik a bőrben, ahol hatékonyan és hosszan fejti ki hatását, ráadásul több arcterületre, illetve alkalmazási módra (teljes arckezelés, ajak és környéke, szem és környéke, nappali és éjszakai krém) és többféle hatáserősségben áll rendelkezésre, segítve ezzel a legjobb eredmény elérését.

Kinek ajánlott a Fillerina, a bőrfiatalítás új technológiája?

A Fillerina kollekciója elsősorban a ráncfeltöltésre és a volumenizálásra kínál megoldást mindazoknak, akik nem szeretnének kés alá feküdni és/vagy ódzkodnak a tűs beavatkozásoktól. De ideális azok számára is, akik többre vágynak a hagyományos kozmetikumoknál. Már fontolgatják, de még nem állnak készen egy esztétikai beavatkozásra és akik rendszeresen választják az esztétikai beavatkozásokat, de a két beavatkozás közötti időt kitolnák egy fenntartó jellegű köztes kezeléssel.

Related Posts