Transzdermikus Technológia (Transdermic Technology) – modern tudományos vívmány a bőrápolásban

2022.09.26.

A hialuronsav megismerésével a dermokozmetikai termékek és az esztétikai orvoslás is egy olyan anyaghoz jutottak, amit a széleskörben alkalmaznak a bőr regenerálása, rugalmasságának növelésére, a bőr elmúló hidratáltságának visszaállítására.

A hialuronsav számos kedvező tulajdonsággal rendelkezik, ami alkalmassá teszi a bőr gyors és hosszútávú kezelésére, kiváltképp a biokompatibilitása és reverzibilitása. Ezeknek köszönhetően a termékek hatásai az alkalmazás megkezdése után szinte azonnal jelentkeznek és használatuk hosszútávon sem problematikus, amennyiben a szervezet nem mutat negatív reakciókat a hatóanyaggal szemben.

A hialuronsavat tartalmazó termékek hatékonyságát jelentősen befolyásolja, hogy a hatóanyag milyen molekula méretben található a termékben. A hialuronsav jellemzően nagy vagy óriás molekulákból áll, így tekintettel bőr felső rétegeinek tulajdonságaira, ezek a nagy molekulák csak korlátozottan vagy szinte egyáltalán nem képesek ezen a rétegen áthatolni, következésképpen, hatásukat sem képesek kifejteni. A megoldás a molekula méretében rejlik. Amennyiben a molekula különböző méretekben áll rendelkezésre a termékben, ezek a molekulák különböző hatékonysággal és különböző mélységbe képesek behatolni bőr különböző, akár a legmélyebb rétegeibe is.

Többéves kutatómunka és kísérletezés eredményeként Labo Suisse olyan eljárásokat fejlesztett ki, amelyek lehető teszik a hialuronsav előállítását olyan kis molekula méretekben is, amelyek gyakorlatilag teljesen felszívódva a bőrben, annak a legmélyebb rétegeibe is képesek behatolni. A Labo Suisse technológiája egyedülálló a dermokozmetikai termékek piacán. A 12 különböző méretű hialuronsav molekula mellett a termékek tartalmaznak még 3 különböző méretű kollagén molekulát is, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr rugalmasságának helyreállításában, a sejtközi tér felépítésében, illetve 2 különböző méretű elasztin molekulát, amelyek a kollagént segítve javítják a bőr feszességét.

Ezek az anyagok különböző módon viselkednek, így a hosszas kutatómunka eredménye nem csak abban jelentkezik, hogy a termékek a hatóanyagok különböző méretű molekuláit tartalmazzák, hanem abban is, hogy a termékek kényelmes, otthoni használatra is alkalmasak úgy, hogy a felszívódási hatékonyság még a nagytömegű molekulák esetén is kiemelkedően magas, illetve a behatolási mélységük (a bőr legmélyebb rétegeibe jutási képesség) egyedülálló. A fő hatóanyagok mellett számos egyéb ható- és segédanyag járul hozzá a termékek komfortos használatához.

A termék, egyedülálló összetételének köszönhetően, feltölti az arcbőr szöveteit, javítja annak feszességét és rugalmasságát is. A ráncok mélységének és térfogatának jelentős csökkentése mellett dússá teszi az ajakat, kisimítja a szemhéj és a szemkörnyék ráncait, illetve megemeli az orcát és kedvező hatással van a dekoltázs bőrére is.

Az invazív (injekcióval bejuttatott feltöltő anyagok) eljárások kockázatai mellett kiemelt előny, hogy ez az eljárás a bőr korábbi állapotának visszaállítását célozza, elkerülve ezzel a sebészeti kockázatok mellett azokat az esztétikai kockázatokat is, amelyek esetén a feltöltő anyag nem megfelelő helyre vagy nem megfelelő mennyiségben kerül befecskendezésre az arcbőrbe vagy az ajkakba.

Ahogy ez korábban is említésre került, a hialuronsav olyan anyag, amely képes a tömege ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet megkötni, így leginkább a szivacshoz hasonlítható, amely önmagában nem hidratál, de vízmegkötő képessége jelentősen hozzájárul a bőr hidratáltságához.  Ennek tükrében a kezelés sikere jelentősen függ a napi rendszeres, megfelelő mennyiségű víz fogyasztásától.

A Transzdermikus technológia olyan alapvető dermokozmetikai fejlesztéseket eredményezett, hogy ennek alkalmazása nem csak az arcfeltöltő termékekben, hanem más, a bőrrel kapcsolatos készítmények hatékonyságában is kiemelkedő szerepet játszik. Számos, a Labo Suisse termékek hatékonyságához és kiemelkedő sikerének a kulcsa ennek a technológiának az alkalmazása. Egyik példaként említhetjük a Labo Suisse Crescina termékcsaládját, amely a haj-újranövekedést beindító és segítő készítmény. Ennél a terméknél a hatóanyagok a teljes hajas fejbőrön keresztül szívódnak be és raktározódnak el a fejbőrben, szemben a hagyományos termékkel, amelyek jellemzően a szőrtüszőkön keresztül jutnak be a fejbőrbe, amik a teljes hajas fejbőr kb. 5 százaléknyi felületét teszik ki.

Erről a termékről következő bejegyzésünkben ejtünk szót. Látogasson vissza rendszeresen. Visszavárjuk.

 

Related Posts